Mozem otazocku?
Odhliadnuc od faktu ze niekomu tu mierne preskocilo (uz som videl aj pozadie na plochu pod licenciou gpl), z ktorej slovenciny sa ma prosim tvorit cestina??? Lebo vidim ze to bude viezt k
dalsej zbytocnej hadke, a preto si myslim, ze ci uz empErrorova, SlovakSoftova alebo kohokolvek, nebudu suhlasit.
Co sa nejakeho
spolocneho portalu ci coho tyka, tak pre nezainteresovanych vykreslim situaciu:
Drobnemu programku QIP sa venuju dva ceske weby/fora (tento a Zuzankin), jtpuding (ehm) a moj web/forum/portal (.sk). Dalej poznam asi 10 mini webikov, kde si kazdy supne svoju trosku.
Zuzankin web vznikol na protest proti tomuto, QIP.sk vzniklo na popud jedneho pouzivatela, v threade o prvom slovenskom preklade na oficialnom fore a zrodilo sa az pred letnymi prazdninami. Ak by malo ist o nejake zjednotenie, museli by sa
blazni (toto nie je urazka, to je odborny vyraz) zmierit. Konkretne ide o hadku Marka a Zuzanky, ale kedze zezla sa chopil Xeelee, videl by som to skor ako 'hrdinsky suboj' open-source (X) a proprietarneho prekladu (Z). Tu by sa patrilo poznamenat, ze podobna hadka bola, ked boli kedysi davno dva preklady, a to Zuzankin a Jendov. (Preto sa mi terajsia situacia javi iba ako problem ceskej mentality.
). Cize to by bol problem cislo jedna. Problem cislo dva je, ze mame absolutne nekompatibilne platformy a na niecom spolocnom by bol skutocne problem dohodnut sa. I ked Mark ma zachovanu natolko chladnu hlavu, ze je ochotny priznat ze SMF je neporovnatelne lepsie ako phpBB 2 a ja som ochotny priznat ze prechod na ine forum by mohol znamenat stratu Vasho uzasneho pageranku a podobne, bolo by tu dalsich XX nezhod.