QIP Infium download | QIP 2005 download | QIP 2010 download

aktivni odkazy na uloženy soubor

aktivni odkazy na uloženy soubor

Nový příspěvekod erifri » úte 22. únor 2011 16:27

pls o radu... v praci mam nainstalovany qip a v nem spolecne icq a firemni jajc.. pokud mi nekdo posle odkaz na soubor v siti je neaktivni...zkratka musim cestu rucne najit a odklepat. vsem ostatnim odkazy funguji pri zadavani i pri obdrzeni. Pouzivaji jajc. Je chyba nekde v nastaveni qipu? pouzivam qip infium 9042
erifri
Nováček

Re: aktivni odkazy na uloženy soubor

Nový příspěvekod erifri » stř 23. únor 2011 13:53

koukam ze mi s tim asi nikdo neporadi... nevim jestli jsem to popsal aspon trochu srozumitelne :-)
erifri
Nováček

Nový příspěvekod bladezone™ » stř 23. únor 2011 14:47

Řek bych že nepopsal srozumitelně. ;)
bladezone™ | WEB: bladezone.cz | JID: bladezone@jabber.cz
Používej Wiki & možnost Hledat! Ušetříte nám tak práci, Thx!
bladezone™
Uživatel QIPu

Nový příspěvekod erifri » stř 23. únor 2011 15:16

no tak se pokusim jeste jednou:-) jde mi o muj qip v parcovnim pc. Pokud posilam nekomu odkaz na webove stranky a nebo dotycny mne napr. www.qipim.cz tak staci v qipu v okne pouze kliknou na odkaz a stranky se v prohlizeci zobrazi (sktivni odkaz). Stejne tak to funguje mezi kolegy v ramci programu jajc (jabber) pro firemni komunikaci. V ramci firemni site mame na servu umisteno hafo projektu pokud si kolegove navzajem poslou jajcem odkaz napr. //asdl/databaze/dochazka/dochazka.xls tak jim staci pouze na okdaz kliknout a v pruzkumniku se jim rovnou zobrazi misto ulozeni souboru. Toto bohuzel v qipu u me nefunguje. Mam v nem slouceny jabber, icq i fb. Pokud mi nekdo posle tento odkaz na umisteni souboru tak se mi to zobrazi jako pouhy text ( neaktivni). Pokud poslu odkaz z qipa ja na kolegova jabber tak take vse funguje ok:-)
erifri
Nováček

Nový příspěvekod xstrv01 » stř 23. únor 2011 16:53

No jestli jsou to adresy typu té, co jsi napsal, tak to QIP neumí. Podle toho, co jsem zkoušel, tak reaguje na http, www, ftp, https atd. Takže třeba www.novinky označí jako odkaz, zatímco novinky.cz/denni-tisk už nepozná.
xstrv01
Moderátor

Nový příspěvekod erifri » stř 23. únor 2011 20:18

no a neda se ho to nejak doucit ;-) ? zajimavy ze ten jabber nebo spis tedy jajc na to reaguje a co treba odkazy typy Z:\asdl\.....\....
erifri
Nováček

Nový příspěvekod xstrv01 » čtv 24. únor 2011 0:08

Jak si můžeš sám vyzkoušet tím, že si pošleš nějaký taková odkaz, tak to nefunguje ;) Můžeme to zkusit poslat jako návrh na vylepšení. Ale osobně bych tomu netipoval moc velkou prioritu - přeci jenom většina průměrných uživatelů nesdílí věci na síťovém disku, takže nebude posílat odkazy jako H:\obrazek.jpg (teda možná bude, ale to je tím, že je vůl :D ).
xstrv01
Moderátor

Nový příspěvekod bladezone™ » čtv 24. únor 2011 1:19

Jistá možnost tu je, ale zbytečně složitá.
tinyurl.com
bladezone™ | WEB: bladezone.cz | JID: bladezone@jabber.cz
Používej Wiki & možnost Hledat! Ušetříte nám tak práci, Thx!
bladezone™
Uživatel QIPu

Zpět na Podpora